BALIK NASIL MARİNE EDİLİR
BALIK MARİNE SOSU
ÇİPURA,LEVREK,PALAMUT...
malzemeler:
levrek
kızartmak için:
kızartmak için:
un
yumurta
marinesi için:
zeytinyağı
yarım bağ maydonoz
bir kaç dal kereviz yaprağı
ince kıyılmıs maydonoz
ince doğranmış yarım limonun yarısı
1 adet kuru soğan
bir kaç diş sarımsak
1 çorba kaşığı soya sosu
karabiber
yapılışı:
tüm malzemeler bir kabın içerisinde birleştirilir ve bu sos içerisine balıklar yatırılır en az 5-6 saat bu sosta buzdolabında bekletılır
bu sos ile levrek dışında diğer balıklar da marine edilebilir
3 yorum:
Levreği kızartarak mı yapıyorsunuz? Yağlı olduğu için ben ızgara tercih ederim bu durumda da bu marineyi kullanabilir miyiz? Sevgiler:)
eşim daha cok tavada sevıyor yağ olarak da cok az yagda kızartıyorum tabı bu marıneyı rahatlıkla uygulayabılırsınız ama oncelıkle 1 balıkta denemenızı onerırım.
Merhaba canım ziyareti iadeye 1 ay sonra geldim ama blogum mola vermişti kısmet şimdiymiş. seni izlemeye aldım... demek kayınvalide kayserili ama neresinden ben develi...
balık sosu nefis ellerine sağık sevgilerimle...
Yorum Gönder