ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YEMEĞİ NASIL YAPILIR
FASULYE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR
DONDURUCUDA TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR
- zeytinyağlı yemeklerin olmazsa olmazı şekerdir ama yemeklerdeki o tatlımsı tattan haz almıyor iseniz dilerseniz şeker eklemeyebilirsiniz
- fasulyenin cinsine göre aldığı su miktarı değişecektir ihtiyacına göre sürekli kaynar su bulundurarak yemeğe ilave edebilirsiniz
- fasulye alırken kılçıksız hatta çiçekli ve de kırdığınızda çıt diye ses gelen fasulyeleri tercih edin
- taze fasulye yeni toplanmış ise henüz suyunu kaybetmemiş demektir kırdığınızda suyunu görebilirsiniz bu şekilde de fasulyenin iyi olup olmadığını anlayabilirsiniz
- iyi fasulye piştiğinde de lezzetli olan fasulyedir
- yerli taze fasulyeler pazarlarda tezgahlarda karşımıza çıkmaya başladı artık dondurucuya atarak kışın da lezzetli fasulye yemekleri yapabilirsiniz
- dondurucuya taze fasulye nasıl konulur haftaya bunu da anlatmaya çalışacağım
- zeytinyağlı taze fasulyede esas olan tencerede soğuması ve de domates ,sarımsakla pişmesidir
- daha iyi renk vermesi için bir tatlı kaşığı kadar domates salçası ve lezzet vermesi için pul biber tercih edilebilir
- zeytinyağlılarda tuz pişmesine yakın konulmalıdır bu daha lezzetli yapar
- zeytinyağlı yemeklerde zeytinyağı yoğunluktadır ama tabi her şeyin fazlası zarardır.
- zeytinyağlı yemeklere fazla su eklenmez
- kapağı kapalı olarak pişirmeye dikkat ediniz kendi buharıyla pişerse daha lezzetli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder