iyi bir zeytinyağlı kabak yemeği yapmak için olmazsa olmaz koşullar vardır:
- lezzetlı ve sulu domates kullanmak
- kuru soğan kullanmak
- sarımsak kullanmak
- şeker kullanmak
- dereotu eklemek
- yogurtla servise sunmak
ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI
- gereğinden fazla şeker kullanmak yemeğin lezzetını değiştirir bir adet küp şeker yeterlıdır
- sarımsak olarak 1-2 diş sarımsak kullanmak kafi gelir
- lezzetlı bir zeytinyağlı kabak yemeği yapmak için yemeğin kendı suyu ile kavrulup pişmesıne özen gösterin,bunun için kapak kullanın.
- gerekırse yarım çay bardağı kadar su ekleyebılırsınız
- lezzetlı bır kabak yemeğinin bir püf noktası da kabağı ıyıce pişirmemektir çok pişen kabak kendını bırakır hafıf dırıce kalmalıdır kı zaten o sıcaklıgıyla pişmeye devam edecektir
- kabağı ocaktan almaya yakın lezzetıne lezzet katan ince kıyılmıs dereotunu ilave edin
- sarımsaklı yogurt ve pul biberle servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder