- önce sevgi,sonra ilgi;
- çig börek hamuru:
- un, su ve tuzdan meydana gelir
- çiğ börek malzemeleri ise
- kıyma kuru soğan ve karabiberden oluşur
- kuru soğan ya incecik doğranır ya da rendelenir
- çiğ böreğin lezzetli olması için kıymanın içerisine mutlaka bir miktar su ekleyin ve suyu eksildikçe ekleyin.
- çiğ böreği yerken adeta içerisindeki suları damlamalıdır
- açtığınız hamurların ununu silkeleyin ve sonrasında harcı ekleyin ve yağda kızartın böylece börekler daha az yağ emecektir.
- içine harç konulduktan sonra bekletilmeden kızartılmalıdır bekleyen börek daha cok ıslanacağı için oldugu yerden kaldırması da zor olacaktır dolayısıyla yapışacaktır.
- genişçe ve derin bir tavada kızartmayı tercih edin
- yağın çok ısınmış olmasına dikkat edin
- daha iyi kızarıp şişmesi için yağın içerisine yavaş yavaş bırakın ve yağın içine daldığı anda her yerının yagı almasına özen gösterin ya tavayı sağa sola sallayın ya da kaşıkla yağı üzerine attırın.
- ya da yağın içerisine bıraktıgınız böreğin kenarlarına vurun
- kızarttıktan sonra fazla yağı emmesi için havlu kağıt üzerine alın.
MUTFAKTA İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK PÜF NOKTALARIN PAYLAŞILDIGI DENENMİŞ ,GÜNCEL,RESİMLİ ,PRATİK,KOLAY YEMEK TARİFLERİ SİTESİ
31 Mayıs 2013 Cuma
ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder