10 Mayıs 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ NASIL YAPILIR






iyi bir zeytinyağlı kabak yemeği yapmak için olmazsa olmaz koşullar vardır:


  1. lezzetlı ve sulu domates kullanmak
  2. kuru soğan kullanmak
  3. sarımsak kullanmak 
  4. şeker kullanmak
  5. dereotu eklemek
  6. yogurtla servise sunmak


ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

  • gereğinden fazla şeker kullanmak yemeğin lezzetını değiştirir bir adet küp şeker yeterlıdır
  • sarımsak olarak 1-2 diş sarımsak kullanmak kafi gelir
  • lezzetlı bir zeytinyağlı kabak yemeği yapmak için yemeğin kendı suyu ile kavrulup pişmesıne özen gösterin,bunun için kapak kullanın.
  • gerekırse yarım çay bardağı kadar su ekleyebılırsınız
  • lezzetlı bır kabak yemeğinin bir püf noktası da kabağı ıyıce pişirmemektir çok pişen kabak kendını bırakır hafıf dırıce kalmalıdır kı zaten o sıcaklıgıyla pişmeye devam edecektir
  • kabağı ocaktan almaya yakın lezzetıne lezzet katan ince kıyılmıs dereotunu ilave edin
  • sarımsaklı yogurt ve pul biberle servis edin.






Hiç yorum yok: