15 Mayıs 2013 Çarşamba

PİŞİ NASIL YAPILIR


zeymurancafe pişi tarifi,zeymurancafe mayasız pişi tarifi

iyi bir hamur kızarması nasıl yapılır,hamur kızartması yapmanın püf noktaları nelerdir hamurun kıvamından yapılışına kadar incelikleri nelerdir aşağıda anlattım;


  • kalıp olarak illaki bardak kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz hamur şekillendiricileri kullanıp farklı şekillerde hamur kızartması elde edebilirsiniz.
  • eğer içi dolgun hamur kızartması istiyorsanız biraz kalınca açmalısınız
  • verdiğim tarifte hamurun içi boş bunu sağlamak için de ince açmalısınız ince derken yufka inceliğinde değil elbet mantı hamuru inceliği olabilir ya da mukavva kağıdı inceliğinde açabilirsiniz nasıl olduğunu idrak edemiyorsanız küçük bezeler tutup bir kaç kalınlıkta açıp kızgın yağda kızartmayı deneyin size uygun geleni tercih edin.
  • bol kızgın yağ ve derince bir teflon tava kullanmanız önerilir sıvı yağ hamurun her yerine temas edecek ki güzelce kızarsın
  • hamuru ne kadar süre kızartacağınız konusuna gelince altın sarısı ya da fastfoodçularda yediğimiz patates kızartması renginde olmasına dikkat edin fazla kızarırsa tadı bozulur
  • yoğurt olarak 1 su bardağı yoğurda ek olarak yarım su bardağı da sulu kısmından kullandım elinizde yoksa tabi ki normal yoğurt da tercih edebilirsiniz ama yoğurt suyu hamura güzel bir kıvam da verir bunu unutmayalım.
  • açarken bol un kullanmayın her şey kararında olmalı fazla un da hamuru bozar.
  • hamuru açarken diğer bezeleri kurutmayın kuruyan hamurun üzerinde kabuklar oluşur,üzerine nemli bir bez örtün ya da kapaklı bir kabın içerisinde muhafaza edin
  • ateş olarak en büyük göz ocakta değil normal gözün en yüksek ateşini tercih edin
  • hamur kızarırken çok hızlı davranıp ocağın yanından sakın ayrılmayın hamurun kızarması anlık bir olay.


pişi tarifleri,zeymurancafe pişi tarifi,zeymurancafe mayasız pişi tarifi


hamurun kalınlığı bu şekilde olmalı 


pişi hamuru nasıl yapılır,kolay pişi tarifi


  • bakın resmini çekinceye kadar fazlasıyla kızardı bile çok hızlı hareket edip ocağın başından ayrılmamanız ve yakmadan altın sarısı kıvamında kızartmanız gerekli,hamurların yuvarlaklığına baktınız mı tıpkı bir top şeklını alıyorlar elinize alıp oynayasınız geliyor.


bu kadar fazla hamuru bir arada kızartmayın azar azar kızartmaya dikkat edin.
yapılış aşamaları daha ayrıntılı var ama ara kabloyu bulmadıgım ıcın yükleyemedım yükelenecek bilginize,

3 yorum:

canikom dedi ki...

harika......deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

ne zaman yüklenecek diğer resimler :)

Zeymuran Lkop dedi ki...

yapılış aşaması çok da ayrıntılı değil aslında hamuru yukarıdaki gibi açtıktan sonra istediğiniz bir kalıpla kesip kızartıyorsunuz ben büyükçe bir bardak ağzını tercih ediyorum