31 Temmuz 2013 Çarşamba

KAYSERİ KATMERİ (TAHİNLİ KATMER)NASIL YAPILIR

ÖNCELİKLE ZEYMURANCAFEYİ TAKİP ETMEK VE DESTEK VERMEK İÇİN 2 SANIYENIZI AYIRIP YANDAKI FACE KUTUSUNA TIKLAYARAK BEGENMENIZI RICA EDIYORUM

KAYSERİ KATMERİ denilince kayınvalidemin üzerine tanımam çok ama çok güzel olur


margarın erıtılır ,içine tahin eklenerek karıştırılır

bezeler tutulduktan sonra açma işlemi başlar

açma işlemi devam ediyor

açılmış hali

margarınlı tahınlı karışım sürülüyor

karışım sürülmüş

yanlarından katlayarak iç malzemenin her yere ulaşması sağlanıyor

rulo yapılıyor

iki taraftan rulo yapılıyor

diger uclarda katlanarak kenarda 10 dakika kadar bekletiliyor

avcumuzun içiyle hamur yuvarlanarak uzunca açılıyor


uzunca açılan hamurdan kendi etrafında çevrilerek minik bezeler oluşturuluyor


minik bezeler

bu bezeler unlanmış tezgahta açılıyor

açılma noktası

sacın üzerinde pişiriliyor,saç yoksa pizza tavası(teflon tava )da olur

TARİFİ BU LİNKTE

1 yorum:

Unknown dedi ki...

süper ellerınıze sağlık.Baktıkça bakasım geldi nefıs gorunuyor.