12 Mart 2013 Salı

TAVUK NASIL MARİNE EDİLİR



Barbekü tavuk yapacaksanız fakat nasıl marine edecegınızı bılmıyorsanız aşağıda verdıgım soslardan bırıni tercih edip tavuklarınızı marıne edıp lezzetlı bir  tavuk çöp şiş hazırlayabılırsınız


yogurtla marine:
400 milim yoğurt
1 adet kuru soğan
biber
(3 saat)


mayonezle marine:
300 milim mayonez
ıkı adet kuru soğan
biber
(3 saat)


maden suyu ile marine:
maden suyu
karabiber
tuz
defne yaprağı
sıvı yağ
3 adet kuru soğan
maydonoz
limon dılımleri
baharat
(5 saat)
her şey karıştırılıp en son maden suyu eklenıp karıştırılır

soya sosu ile marine:
200 milim soya sosu
1 limon
bal
biber
zencefil
tuz
(3 saat)


portakal suyu ile marine
1 portakalın suyu
domates sosu ile marine:
200 milim domates salçası
2 adet soğan
biber
(3 saat)


en az tavuk eti 3 saat marıne edılmelıdır
tavugu lezzetlı hale getırmek ıcın aralarına bıber dılımlerı kırmızı sogan dılımlerı koyarak şişe gecırebılırsınız tabı sarımsağı da tercıh edebılırsınız

limon suyu ile tavuk nasıl marıne edılır:
zencefıl rendelenır limon suyu eklenır doğranmıs sarımsak ilave edılır soya sosu zencefil zerdeçal da eklenerek karıştırılır tuz ve tavuk etlerı de eklenerek buzdolabında en az 5 saat bekletılır


şarapla nasıl marine edılır
:
şarap dereotu tuz biber ve kıyılmış soğan ve tavuk etı karıştırılarak en az 3 saat buzdolabında bekletılır

barbekü tavuk marine:
yoğurt
soğan
taze otlar
domates
yenı bahar
karabiber
tuz

soğan halka şeklınde kesılır
domates olarak kıraz domatesı tercıh edebılırsınız

biber kimyon nar suyu soğan ve kişniş karışımıdan oluşan marine şekli

soğan ve ekşi domates

havuçla marine



marine:
tavuk
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
6 yemek kaşığı domates sosu
3 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
karabiber
kimyon

salça sarımsak kişniş ve acı biber ile sos hazırlanır batırmak için,deiğer malzemelerle de marine yapılıp 6 saat bekletılır

ketçap ve soya sosu bırlıkte kullanılırak marıne sos hazırlabılınır

mayonezle marine
200-300 gram mayonez
karabiber
hardal
soğan
tuz
3-4 saat marine yeterlıdır

köri ve mayonez ile marine
1 kilo tavuk göğsü
2  çay kaşığı köri
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
150 gram mayonez

mayonez ve köri ile marine:
köri
zencefil
sarımsak
yarım limon
yeşil biber
2 çay kaşığı karabiber
eritilimiş tereyağı
tuz
bu malzemlerle marıne edılır tavaya tereyagı konulup soğan kavrulur sürekli karıştırark sotelenır tavuk etı ilave edılıp(yaklaşık 10 dakıka kadar ) kavrulur su eklenır ve pişmeye bırakılır

marine çeşidi:

1 buçuk kilo tavuk göğsü
200 gram yoğurt
1 yemek kaşığı bal
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı muskat
kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz


kayısı ile marine:
kayısılar ıkanır ve kaynar su ile ıslatılır bir blendır yardımıyla kayısı sarımsak maydonoz yağ tuz biber ıyıce karıştırılır ince kıyılmış maydonoz eklenır zevke gore bal veya limon suyu ilave edılır bal 1 çay kaşığı kadar olmalı tavuklar bu sosa atılır en az yarım saat


limon ile marine etmek istersenız limon suyu tuz biber zerdeçal veya köri karışımı ile marine yapılır



Bunların tümünü denedım mı elbette kı denemedım damak zevkınıze göre degerlendırme yapabılırsınız işiniz kolaylaştıracak ipuçları verıldı




Hiç yorum yok: